Net Ent siktar mot USA

Kvartalsrapport Net Entertainments resultat var sämre än väntat. Bolaget undersöker möjligheterna för etablering i Nordamerika.

Spelutvecklaren Net Entertainment redovisar ett rörelseresultat på 51,2 miljoner kronor. Väntat var 55,3 miljoner, enligt SME Direkts konsensussammanställning.

Intäkterna uppgick till 188 miljoner kronor, mot väntade 186 miljoner, och rörelsemarginalen redovisades till 27,2 procent. Där låg konsensusprognosen på 27,2 procent.

Net Entertainment har utvecklat ett tätt samarbete med italienska spelmyndigheten AAMS där båda parter nu aktivt arbetar med att få olicensierade operatörer, med fokus på italienska spelare, att förvärva en lokal licens.

Det säger Per Eriksson i vd-ordet till kvartalsrapporten.

"Net Entertainment avser inte leverera bolagets produkter till olicensierade operatörer i Italien efter årsskiftet. Kortsiktigt kan Net Entertainments intäkter påverkas negativt av detta, men det kommer att bero på hur många operatörer som skaffar licens", säger Per Eriksson.

Inom fokusområdet reglerade marknader undersöker bolaget vidare möjligheterna för etablering i Holland och Spanien, som är i färd med att regleras, och förbereder sig för omregleringen i Storbritannien som förväntas ske under andra halvåret 2014. Därtill står USA i fokus:

"Vi arbetar med förberedelser för en etablering i Nordamerika", säger Per Eriksson.

 

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -