Börsbud på Cision

Uppköp (Uppdaterad) Blue Canyon Holdings lägger bud på Cision. Blue Canyon bjuder 52 kronor kontant för varje aktie i Cision. Aktien stiger 53 procent på fredagsmorgonen.

Erbjudandet innebär en premie om cirka 54 procent jämfört med Cisions volymviktade genomsnittskurs på Nasdaq OMX Stockholm under de senaste tre månaderna fram till och med 13 februari 2014, om cirka 33,8 kronor per aktie.

Det totala värdet på uppköpserbjudandet uppgår till cirka 775 miljoner kronor.

Styrelsen i Cision rekommenderar budet och fyra större aktieägare med 43,3 procent av kapitalet har accepterat det, skriver Cision.

Styrelsen grundar sitt uttalande på en samlad bedömning av ett antal faktorer som man ansett vara relevanta vid utvärderingen av erbjudandet. Dessa faktorer inkluderarbolagets nuvarande ställning, förväntade framtida utveckling och potential samt därtill relaterade möjligheter och risker.

Acceptperioden för Erbjudandet beräknas löpa från och med den 28 februari-28 mars. Erbjudandet är villkorat bland annat av att det accepteras i sådan utsträckning att Blue Canyon Holdings blir ägare till mer än 90 procent av det totala antalet aktier i Cision, samt av erforderliga myndighetstillstånd.

Av pressmeddelandet framgår att styrelsen i Cision för mindre än ett år sedan var nära en försäljning. Då genomfördes en försäljningsprocess av hela bolaget varvid ett antal potentiella strategiska och finansiella köpare som tidigare visat förvärvsintresse.

"Efter mottagande av intresseindikationer, inklusive pris, tilläts ett begränsat antal potentiella köpare, under konfidentialitetsavtal, genomföra en due diligence-undersökning av bekräftande slag samt träffa bolagets ledning. Denna process ledde inte till ett offentligt erbjudande."

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -