Exeptionell tillväxt för biometri

Biometri Det norska biometribolaget Idex, sektorkollega till svenska Fingerprint Cards, beskriver 2013 som fingeravtrycksindustrins genombrottsår.

"Från 2014 räknar styrelsen med en exceptionell tillväxt för biometrienheter, med Idex som en nyckelleverantör", skriver bolaget i delårsrapporten.

Inför denna marknadstillväxt har Idex anställt nya medarbetare och investerat för att stärka sin patent- och teknologiposition. Försäljnings- och marknadsföringsresurserna har utökats, med fokus på strategiska "tier-one"-partnerskap inom konsumentelektronikmarknaden.

Den snabba tillväxten i efterfrågan på fingeravtryckssensorer leder till en potential för Idex på en massmarknad värd många miljarder dollar, heter det i rapporten.

"Svepsensorn Smart Finger väntas kvalificeras för användning i mobilkommunikationsenheter i slutet av 2013", skriver Idex som räknar med att svepsensorn kommer att byggas in i produkter i slutet av andra kvartalet 2014.

Vidare bedömer Idex att det relativa marknadsvärdet av trycksensorer är flertalet gånger större än det för svepsensorer.

"Idex planerar att leverera produktprover för trycksensorer i mitten av 2014", skriver bolaget.

Under det tredje kvartalet uppgick Idex totala intäkter till 0,5 miljoner norska kronor (1,3). Rörelseresultatet, ebit, uppgick till -18,7 miljoner norska kronor (-7,7).

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -