Fel i deklarationen? - det är inte för sent

Deklarera Blev något fel i deklarationen? Lugn, trots att sista inlämningsdatum passerats med marginal kan du fortfarande göra ändringar i din deklaration.

Den 3 maj var sista datum att lämna in deklarationen och Skatteverket arbetar i detta nu med att kontrollera alla deklarationer som har skickats in.

Men vet du med dig att någon uppgift inte blev rätt i din deklaration? Du kan faktiskt fortfarande göra ändringar i deklarationen. Detta så länge Skatteverket inte har beslutat om din slutliga skatt, dock längst till och med den 11 juli.

För att göra ändringar går du in på Skatteverkets hemsida, klickar dig fram till Inkomstdeklaration 1, och skickar där in kompletteringar eller ändringar. Ändringen kan ske via e-deklaration även om du tidigare har deklarerat på pappersblankett.

Den som har e-deklarerat får slutskattebesked och pengar på kontot i juni, vilket från och med i år även gäller egenföretagare. Har du deklarerat via pappersblankett får du istället pengarna i augusti eller september, och den som bor utomlands får dem i december.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -