Positiva förändringar på placera.nu

Krönika  Idag fredag, den 11 mars, har vi lanserat ett par förändringar på placera.nu. En efterlängtad funktion i forumet hör till dem. Vi släcker även även våra aktie- och fondportföljer. Här förklarar jag varför.

Från och med idag går det att göra en så kallad bevakning på forumet. Det innebär att du som inloggad forumanvändare kan specificera ett delforum och/eller ett eller flera sökord i alla delforum. När någon skriver ett inlägg med sökordet så skickas inlägget automatiskt i ett mail till dig.

På så vis kan du vara säker på att inte missa något som du tycker är viktigt på forumet. Denna funktion har varit efterlängtad och den har tagit väldigt lång tid att få fram. Omständigheterna har varit emot oss på denna punkt.

Idag finns också nya knappar överst i varje artikel på löpsedeln. Knapparna tillhör tjänsten Addthis som gör att du lätt kan tipsa om våra nyheter och analyser i sociala medier som Facebook och Twitter. Knappen anpassas automatiskt till att innehålla de sociala medier som just du använder mest.

Vi har idag också monterat ned ett par saker. Först och främst är det vår aktie- och fondportfölj. Vi har utvärderat vad vi anser att vi gör bra och vad vi anser att vi gör mindre bra, och vi har kommit fram till att våra listor på tio köpvärda aktier, respektive fonder, samt Heta Listan, är vad vi gör bra och vad vi med begränsade resursrer mäktar med att underhålla på ett sätt som vi kan stå för.

Att ovanpå det förvalta riskavvägda portföljer med en flerårig avkastningshistorik innebär att ta på sig ett ansvar där kvantitet går för kvalitet. Så vill vi inte ha det. Alltså är detta ett led i vårt kvalitetsarbete. (Dessa portföljer var redaktionella utan riktiga pengar och ska inte förväxlas med de PPM-fondpaket som säljs via Avanza. Dessa finns kvar och är möjliga att köpa andelar i.)

Att ta bort det som är dåligt är en kvalitetshöjning. Nu går vi vidare, mot en ännu bättre sajt.

Det finns en lång rad andra funktioner på placera.nu och i vårt forum som jag skulle vilja införa. Och jag vet att ni är många som har önskemål. Men vi har en verklighet med begränsade resurser att leva med.

Varför går vår teknikutveckling inte fortare? Observera att placera.nu är en del av ett dotterbolag till Avanza Bank, och att detta dotterbolag, Placera Media AB, är självfinansierat genom annonser. Så vill vi ha det, eftersom det gör att våra löner inte betalas av Avanzakundernas courtage. Det gör oss fria att tycka vad vi vill i våra analyser, och det gör att om du inte gillar vad vi gör, så vet du, att du i alla fall inte betalar oss när du gör affärer genom Avanza. Men det gör också att våra resurser är begränsade.

Trots det fortsätter placera.nu att skörda publikframgångar. Det är med glädje jag kan säga att vi nu är Sveriges tredje största ekonominnättidning med drygt 150 000 unika besök i veckan. Bara di.se och E24 är större.

PS. Följ mig gärna på Twitter. Där heter jag @gunnarwrede.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -