Klarna ska betala tillbaka miljoner till kunder som utsatts för bluffsajter (Finwire)

2024-05-10 12:15

Betalningslösningsbolaget Klarna ska nu införa flera åtgärder, bland annat betala tillbaka till kunder som utsatts för bluffbutiker på nätet som använt Klarna som betalalternativ, enligt ett pressmeddelande.

Klarna skriver att man lanserar en rad åtgärder för att förbättra skyddet för konsumenter mot bluffsajter och oseriösa dropshippinghandlare.

Till Dagens industri säger Klarnas produktchef David Fock att det ser ut som att cirka 5 000 kunder ska få tillbaka pengar för att ha utsatts för bedrägeri och att det rör sig om miljontals kronor.

Bolaget vidtar en rad åtgärder, bland annat att det ska gå ut ett informationsmeddelande till konsumenter som handlar hos Klarna-anslutna butiker som inte är verifierade av Klarna, och har ökande mängd klagomål. Man ska även skärpa kraven på handlare som säljer med Klarnas betalmetod.

Det pågår för närvarande en genomlysning för att identifiera och stänga av oseriösa handlare.

"Bluffsajterna som lurar människor på pengar är ett växande problem för hela branschen men också för samhället i stort, och deras metoder blir allt mer sofistikerade", säger David Fock i pressmeddelandet.

Nils Lolk
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -