IVECO
STIGER DRYGT 3% EFTER STARK RAPPORT (Direkt)

2024-05-10 14:58

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Italienska Iveco handlades upp 3,3 procent på fredagen efter att lastbils- och busstillverkaren rapporterat en resultatökning på 34 procent för det första kvartalet. Lägre produktionskostnader och högre priser bidrog till resultatförbättringen.

Kvartalets justerade rörelseresultat om 233 miljoner euro överträffade analytikernas snittförväntningar som låg på 191 miljoner euro, enligt det konsensus bolaget självt sammanställt.

Även intäkterna på 3,37 miljarder euro, vilket var i linje med första kvartalet i fjol, slog analytikernas snittförväntningar om 3,35 miljarder euro.

Enligt Morgan Stanley var det Ivecos lastbilsdivision som stack ut under kvartalet, med en marginal inom divisionen som förbättrades till 6,5 procent från 5,2 procent trots lägre volymer i Sydamerika och svagare efterfrågan på medeltunga och tunga modeller i Europa.

Iveco upprepade också sin helårsguidning om ett justerat resultat på 920-970 miljoner euro och noterade att prognosen var baserad på "konstervativa antaganden" kring den makroekonomiska utvecklingen.


Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

TRATON - I dag

{point.key}

Volvo B - I dag

{point.key}

Volvo B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -