Handelsbanken
BOLÅN: SÄNKTA LISTRÄNTOR FRÅN STORBANKERNA, SEB NÅGOT SENARE (Direkt)

2024-05-10 09:48

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Samtliga fyra storbanker har sänkt sina bolåneräntor i kölvattnet av Riksbankens räntesänkning i onsdags. För Nordea, Handelsbanken och Swedbank gäller de nya räntorna från i dag, medan SEB:s kunder får vänta in Riksbankens nya ränta.

Det framgår av uppdateringar hos bankerna.

Som Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat har Nordea och Swedbank sänkt räntan på bolån med tre månaders bindningstid med 0,25 procentenheter. Aktörerna erbjuder nu en rörlig ränta (tre månaders bindningstid) om 5,74 respektive 5,69 procent. De nya räntorna gäller från i dag den 10 maj.

Även Handelsbanken har sänkt sin ränta på bolån med tre månaders bindningstid med 0,25 procentenheter till 5,69 procent. Räntan på övriga bindningstider förblir oförändrade.

Det innebär att de lägre räntorna har trätt i kraft hos tre av de fyra storbankerna.

SEB, som också har meddelat att de sänker räntan på bolån med 3 månaders bindningstid med 0,25 procentenheter, väljer dock att vänta in Riksbankens sänkning.

"Förändringen gäller från den 15 maj när Riksbankens styrränteförändring träder i kraft", heter det i ett pressutskick från SEB den 8 maj.

Enligt diverse medierapporter har flera av de mindre bolåneaktörerna sänkt sina räntor redan före räntebeskedet. Exempelvis rapporterade Nyhetsbyrån Direkt den 2 maj att Skandia sänkt räntan på bolån med 3 månaders bindningstid med 0,10 procentenheter samtidigt som de höjde räntan på bolån med 2–5 års bindningstid med 0,10 procentenheter.

Även Länsförsäkringar har sänkt räntan på bolån med tre månaders bindningstid med 0,25 procentenheter, något Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om på onsdagen. Den nya räntan är 5,69 procent, och ändringen gäller från och med den 10 maj även här.


Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

SEB A - I dag

{point.key}

Swedbank A - I dag

{point.key}

SEB A - I dag

{point.key}

Nordea Bank Abp - I dag

{point.key}

Handelsbanken A - I dag

{point.key}

Handelsbanken A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -