Aerowash
Aerowash genomför en riktad nyemission om 20 miljoner kronor (Finwire)

2024-05-08 06:46

Flygplanstvättbolaget Aerowash genomför en riktad emission om 20 miljoner kronor. Teckningskursen är 7,50 kronor per aktie, vilket kan jämföras med gårdagens stängningskurs om 8,18 kronor. Rabatten var således cirka 9 procent.

"Vi är glada och tacksamma för det stora intresset från externa investerare att delta i nyemissionen. Med det nu tillförda kapitalet har vi erhållit en finansiering som säkerställer leverans på befintlig och framtida orderbok. Vi befinner oss nu i ett spännande kommersialiseringsläge där vi ser ett ökat intresse för vår produkt. Bolaget har mycket positiva framtidsutsikter och genom det tillförda kapitalet kommer vi nu kunna ta ett viktigt steg framåt och expandera samt leverera i snabbare takt", säger Aerowashs vd Niklas Adler.

Det var ett stort intresse för emissionen vilket gjorde att den riktade emissionen utökades. Investerare utgörs av svenska och utländska strategiska investerare, däribland ShapeQ och Socomore Group. Teckningskursen fastställdes genom ett accelererat book building-förfarande som genomfördes av Penser by Carnegie.

Kapitalet kommer att användas för att utöka produktionskapaciteten av AW3, korta ner leveranstiderna samt leverera på befintlig orderbok. Utspädningen blev 22 procent.

Vidare har flera innehavare av konvertibla skuldebrev i bolaget parallellt med den riktade emissionen ingått åtaganden om att konvertera sina fordringar till nya aktier i Aerowash vid första möjliga tillfälle och i enlighet med konvertibelvillkoren.

Aerowash anlitade Carnegie och Penser by Carnegie som rådgivare.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Aerowash B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -