Outokumpu
Outokumpu höjer sitt löpande ebitda-förbättringsmål med 150 miljoner euro (Finwire)

2024-05-07 08:48

Finländska tillverkaren av rostfritt stål Outokumpu har beslutat att höja sitt löpande ebitda-förbättringsmål med 150 miljoner euro. Det nya målet landar därmed på 350 miljoner euro i run-rate. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bakgrunden är att Outokumpu har gjort starka framsteg med att genomföra den andra fasen av sin strategi och nått sitt löpande ebitda-förbättringsmål före tidsplanen. Vid utgången av första kvartalet 2024 hade Outokumpu kumulativt förbättrat sin ebitda-runrate med 233 miljoner euro sedan starten av den andra fasen, som kommer att pågå ända till slutet av 2025.

"Kontinuerliga lönsamhetsförbättringar är avgörande för att säkerställa vår konkurrenskraft inom den cykliska och mycket konkurrensutsatta industrin för rostfritt stål. I början av den andra fasen av vår strategiska resa startade vi projekt för att förbättra vårt löpande ebitda med stor ambition, men insåg den fulla potentialen först på vägen. Därför beslutade vi att höja vårt mål med 150 miljoner euro och driva oss själva ännu längre", kommenterar Heikki Malinen, vd för Outokumpu.

Bolagets övriga finansiella mål hålls samtidigt oförändrade.

Adam Fransson
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Outokumpu Oyj - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -