LÖNEAVTAL
VÅRDFÖRBUNDET VARSLAR OM UTÖKAD BLOCKAD (Direkt)

2024-05-06 11:58

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Vårdförbundet varslar om utökad övertids-, mertids- och nyanställningsblockad i 29 kommuner.

Det framgår på förbundets hemsida.

Blockaden träder i kraft den 20 maj klockan 16.00 och omfattar ytterligare drygt 5.000 medlemmar. Den kommunala hälso- och sjukvården omfattar bland annat elevhälsa och hemsjukvård.

"Vårt fullt rimliga krav är att vi vill ha hållbara heltider så att våra medlemmar orkar jobba heltid och ett helt yrkesliv. Vi har nu varit i konflikt med SKR och Sobona i snart två veckor och ser fortsatt inte att de vill möta oss. En konflikt är alltid en sista åtgärd, men vi vill ta ansvar för vårdens framtid. Min fråga till SKR är nu – hur vill ni rädda vården?" säger Sineva Ribeiro, ordförande i Vårdförbundet.

Den 11 april varslade Vårdförbundet om övertids-, mertids- och nyanställningsblockad för samtliga regioner och Ambulanssjukvården i Storstockholm Aktiebolag, Södersjukhuset AB, ​Danderyds sjukhus AB och Capio S:t Görans sjukhus AB. Blockaden trädde i kraft den 25 april klockan 16 och omfattar 63.000 barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor.

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -