Atos
Atos har fått in fyra erbjudanden om omstrukturering (Finwire)

2024-05-06 09:23

Det problemtyngda franska it-bolaget Atos har mottagit fyra erbjudanden om omstrukturering och nytillskott av kapital, enligt ett pressmeddelande.

De erbjudanden som har kommit in är från obligationsinnehavare och banker i bolagets bankgrupp, från Atos största aktieägare Onepoint, från ett investmentbolag kopplat till den tjeckiske miljardären Daniel Kretinskyj tillsammans med investeringsfonden Attestor, samt från Bain Capital som styrelsen redan har valt att bortse ifrån.

Atos meddelar att man kommer att utvärdera de tre återstående erbjudandena parallellt med att man förhandlar med franska staten om en försäljning av sina mest strategiska tillgångar, inklusive cybersäkerhet och superdatorer.

Bolaget bekräftar också att det har tecknat en tillfällig kreditfacilitet på 100 miljoner euro, medan samtalen med banker och franska staten om att tillföra ytterligare 350 miljoner euro pågår.

Atos har tidigare sagt att man behöver 1,1 miljarder euro i likvider för att finansiera sin verksamhet under perioden 2024-2025.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se


redaktion@finwire.org
© Copyright

Atos SE - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -