PANDORA
KINA ÄNNU SVAGT MEN USA STARKT 1 KV, AKTIEN +4,5% (Direkt)

2024-05-02 09:18

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Danska smyckesbolaget Pandora steg på Köpenhamnsbörsen när handeln inleddes på torsdagen efter kvartalsrapporten.

Bolaget överträffade analytikernas förväntningar på samtliga punkter och höjde även sina egna prognoser för 2024 kraftigt. I det första kvartalet var Pandoras organiska tillväxt 18 procent, mot förväntade 11 procent, vilket bidrog till att bolaget valde att höja sin egen tillväxtprognos för helåret till 8-10 procent från tidigare 6-9.

"USA står för en tredjedel av vår omsättning. Och när det går bra där, så går det bra för oss", kommenterade Pandoras vd Alexander Lacik enligt Marketwire.

Han var dock inte helt tillfreds med utvecklingen i Kina, som under en längre period varit ett bekymmer för smyckesbolaget. Under årets första kvartal sjönk Pandoras jämförbara försäljning i landet med 17 procent.

"Vi är självklart inte nöjda med ett fall i den storleken. Men med det sagt, så kan vi se några 'gröna skott' i Shanghai som vi nu går vidare med", säger Alexander Lacik till Marketwire.

Pandora har nyligen inlett en nylansering i Shanghai.

Aktien hade omkring klockan 9.15 stigit drygt 6 procent på Köpenhamnsbörsen.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Pandora - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -