FED
LÄMNAR STYRRÄNTAN OFÖRÄNDRAD PÅ 5,25-5,50% (OMS) (Direkt)

2024-05-02 05:39

(Sändes även onsdag kväll)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Federal Reserve lämnar målet för dagslåneräntan, Fed funds, oförändrat inom intervallet 5,25-5,50 procent.

Analytiker väntade att styrränteintervallet skulle lämnas oförändrat, på 5,25-5,50 procent, enligt Trading Economics konsensusprognos.

Federal Reserves styrränta ändrades senast den 26 juli 2023, då den höjdes med 25 punkter.

Fedkommittén var enig om räntebeslutet.

I övervägandet av eventuella justeringar av målintervallet för fed fundsräntan kommer kommittén att noga utvärdera ytterligare information, hur utsikterna utvecklas samt riskbalansen.

"Kommittén räknar inte med att det kommer att vara lämpligt att sänka målintervallet innan den har blivit mer övertygad om att inflationen rör sig uthålligt mot 2 procent", skriver FOMC.

Fed beslutade också att sänka takten i neddragningen av balansräkningen genom att sänka taket för hur mycket statsobligationer som får förfalla utan att återinvesteras till 25 miljarder dollar per månad, från nuvarande 60 miljarder, från och med juni. Taket för förfallande bolånerelaterade obligationer lämnas oförändrat på 35 miljarder dollar.

Kommittén kommer att vara redo att anpassa den penningpolitiska hållningen på ett lämpligt sätt om risker uppstår som kan försvåra uppnåendet av Federal Reserves mål.

Kommittén kommer att beakta information om arbetsmarknadsförhållanden, inflationstryck och inflationsförväntningar samt finansiell och internationell utveckling.

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -