FAGERHULT
PÅSK OCH STORT PROJEKT I FJOL GAV LÄGRE ORDERNIVÅ 1 KV (Direkt)

2024-05-02 14:46

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nedgången i Fagerhults orderingång under det första kvartalet förklaras främst av tidpunkten för påsken och ett 101 miljoner kronor stort projekt förra året i Professional.

Det skriver Fagerhults vd Bodil Sonesson i rapporten för det första kvartalet.

Kvartalets orderingång sjönk med 3,5 procent, eller med 3,3 procent organiskt. Orderingången för rullande 12 månader uppgår till 8,4 miljarder kronor.

"Generellt ser vi fortsatt tillväxt från marknaderna för renovering och uppgradering, samtidigt som aktiviteten inom nybyggnation till viss del är dämpad. EU:s nyligen uppdaterade byggnadsdirektiv stöttar vår strategi, både i fråga om energieffektivitet och gällande tekniska lösningar för smarta byggnader", skriver Bodil Sonesson i rapporten.

Kassaflödet från den löpande verksamheten, som uppgick till 114 (206) miljoner kronor under kvartalet, påverkades negativt av en kraftig ökning av kundfordringar i slutet av mars till följd av påskhelgen. Det har rättat till sig självt under april, enligt Fagerhult-vd:n.

Bodil Sonesson sammanfattar att koncernens finansiella resultat fortsätter att förbättras. Bolaget ser en fortsatt positiv utveckling och gör framsteg med sin förvärvsagenda.

"Vi ser stor potential på marknaden och vi är väl positionerade inför att marknaden återgår till ett mer stabilt tillstånd", skriver hon.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Fagerhult Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -