ZIGNSEC
GÖR FÖRETRÄDESEMISSION OM 34 MLN KR (Direkt)

2024-04-29 18:25

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Zignsec, som utvecklar plattformar för id-verifieringslösningar, har beslutat om en företrädesemission om 33,5 miljoner kronor, framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen uppgår till 0:25 kronor per aktie, och teckningsperioden löper från och med 17 maj till och med 31 maj 2024. På måndagen stängde Zignsec-aktien på 0:75 kronor per aktie.

Bolaget har erhållit teckningsförbindelser från styrelse, ledning samt befintliga större aktieägare om cirka 10,6 miljoner kronor, motsvarande 31,8 procent av emissionen, samt emissionsgarantier om cirka 14,5 miljoner, motsvarande cirka 43,2 procent av emissionen. Företrädesemissionen är således säkerställd till cirka 25,1 miljoner kronor, motsvarande cirka 75 procent.

Nettolikviden från företrädesemissionen avses primärt användas för teknikutveckling, sälj och marknadsföring samt rörelsekapital för nya kundprojekt, skriver Zignsec.

"Bolaget förväntar sig även att den stärkta finansiella ställningen, i kombination en ökad efterfrågan på marknaden, kommer att ha en positiv inverkan på diskussioner och förhandlingar kopplat till den tidigare kommunicerade strategiska översynen", skriver bolaget.

Tidigare under måndagskvällen, i samband med Stockholmsbörsens stängning, meddelade Zignsec att det inlett en process för att utvärdera strategiska alternativ, vilket skulle inkludera en försäljning av bolaget eller andra möjliga transaktioner.

Företrädesemissionen kommer med en motsvarande utspädningseffekt om cirka 60 procent, givet full teckning.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


ZignSec - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -