Tietoevry
Nya analysuppdateringar för Tieto - Kepler: Fortsatt minst föredragna aktien i sektorn (Finwire)

2024-04-26 09:51

It-konsulten Tietoevry har fått uppdaterade rekommendationer under morgonen efter att man under gårdagen presenterat sin rapport för det första kvartalet.

Inderes höjer till köp från rekommendationen öka med riktkursen 24 euro. Kepler Cheuvreux sänker riktkursen till 19 euro (22) och upprepar behåll. Handelsbanken sänker till behåll från köp på kort sikt och till market perform från outperform på lång sikt.

SHB uppger att den solida rapporten överskuggades av planerna på att avbryta nedläggningen av bankverksamheten. Banken anser att beslutet togs för sent eftersom mycket tid och resurser investerats i processen.

"Styrelsens aktieägande i bolaget är dessutom knappt, med undantag av en medlem. Vi menar att detta sammantaget har skapat ett förtroendeproblem, samtidigt som vi justerar våra prognoser med ca 1-3 procent", skriver SHB.

Kepler uppger i en analys att Q1-resultatet var svagare än väntat och att man därför sänkt sina estimat en aning. Analyshuset noterar att det fortsatt är Keplers minst föredragna aktien i sektorn.

Aktien stiger 3,7 procent på börsen till 210 kronor.

Nils Lolk
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

TietoEVRY Oyj - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -