SCHIBSTED
SVAGARE EBITDA-RESULTAT ÄN VÄNTAT I 1 KV (Direkt)

2024-04-26 07:29

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den norska mediekoncernen Schibsted redovisar ett ebitda-resultat på 454 miljoner norska kronor (423) i första kvartalet 2024, framgår av delårsrapporten.

Ebitda-resultatet var i princip i linje med förväntningarna, som låg på 457 miljoner norska kronor, enligt Infronts konsensus.

Omsättningen kom in på 3.794 miljoner norska kronor (3.776), vilket var svagare än väntade 3.846 miljoner norska kronor.

I samband med rapporten meddelar Schibsted att de finansiella målen för Nordic Marketplaces tillfälligt pausas, till följd av att de nuvarande makroekonomiska förhållandena är mindre gynnsamma än förväntat när de medellånga målen sattes förra året.

Dessutom är 2024 ett övergångsår där Adevinta-transaktionen slutförs och nyhetsmediaverksamhet säljs.

Svenska Dagbladet och Aftonbladet ingår i Schibsteds nyhetsmediaverksamhet.

"Under normala omständigheter skulle lämpliga åtgärder redan vara på plats och ha effekt, men med den pågående separationen av vår medieverksamhet och relaterad omorganisation av koncernen ser vi oss nu som förhindrade att genomföra nödvändiga kostnadsåtgärder på grund av juridiska och processuella hänsyn, vilket tillfälligt påverkar våra ekonomiska resultat negativt", skriver Schibsted.

Samtidigt tillägger Schibsted att driften av Schibsted Marketplaces fortsatt är robust och att "de höga ambitionerna kvarstår". En kapitalmarknadsdag planeras under fjärde kvartalet i år.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Schibsted B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -