NETEL
STARK ORDERSTOCK GER STABIL GRUND ENL VD (Direkt)

2024-04-26 07:43

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Infranätföretaget Netels "starka" orderstock ger bolaget en stabil grund för att fortsätta stärka sin position och med interna åtgärder ska bolaget förbättra lönsamheten och kassaflödet.

Det skriver Netels vd Jeanette Reuterskiöld i rapporten för det första kvartalet.

"Vi lever dock som alla andra i en omvärld som präglas av osäkerhet. Vi fortsätter att fokusera på det vi kan kontrollera och arbetar för att nå våra finansiella mål över tid och att stärka vår position som ledande specialist inom kritisk infrastruktur i norra Europa", skriver hon.

Netels orderstock uppgick vid utgången av det första kvartalet till drygt 3,8 miljarder kronor och många av bolagets verksamheter är fullbelagda i princip hela året, heter det i rapporten.

"Behovet av att bygga ut och modernisera den kritiska infrastrukturen som kraft, tele samt värme, vatten och avlopp är stort i hela Europa och driver vår affär. Fortsatta investeringar i elektrifiering och digitalisering är en förutsättning för en hållbar samhällsutveckling och vår starka position på dessa marknader ger oss en stabil grund för fortsatt tillväxt", skriver vd:n.

Under det första kvartalet uppgick den organiska tillväxten till 3,9 procent. Utvecklingen var särskilt stark för Kraft och Infraservices i Sverige samt Telekom i Norge, enligt Netel.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Netel Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -