KAROLINSKA DEVELOPMENT
RÖRELSERESULTAT -1,5 MLN KR 1 KV (Direkt)

2024-04-26 08:09

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Investmentbolaget Karolinska Development redovisar ett rörelseresultat på -1,5 miljoner kronor (-29,9) för det första kvartalet 2024.

Nettoomsättningen uppgick till 0,5 miljoner kronor (0,5).

Förändring i verkligt värde av andelar i portföljbolag om 1,9 miljoner kronor (-24,4) inkluderar skillnaden mellan förändring av netto verkligt värde av portföljbolagen under första kvartalet 2024 om 13,9 miljoner kronor och kvartalets investeringar om 12,0 miljoner kronor i portföljbolagen. Förändring i verkligt värde av övriga finansiella tillgångar och skulder uppgick till 4,9 miljoner kronor (1,8) och härrör sig till värdeförändringar av tilläggsköpeskillingar

"Det har varit en stark inledning på 2024 där utvecklingen inom respektive portföljbolag löper enligt plan. Vi anar en lättnad i finansieringsklimatet och noterar även positiva signaler på börsen, framför allt i USA där det råder valår, men tendensen börjar bli synlig även i Europa. Trots att vi haft ett motigt marknadsklimat har våra portföljbolag outtröttligt fortsatt driva utvecklingen av framtidens behandlingar vidare för att de så snabbt som möjligt ska komma patienterna till gagn", kommenterar vd Viktor Drvota i delårsrapporten.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Karolinska Development B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -