STILLFRONT
JUSTERAT EBITDAC 358 MLN KR 1 KV (EST 399) (NY) (Direkt)

2024-04-25 07:08

(Tillägg: På flera ställen i texten)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Spelutvecklaren Stillfront redovisar ett justerat ebitdac-resultat på 358 miljoner kronor för det första kvartalet 2024.

Analytiker hade i genomsnitt räknat med ett justerat ebitdac-resultat på 399 miljoner kronor enligt en sammanställning av nio analytikerprognoser gjord av Infront.

Den justerade ebitdac-marginalen uppgick till 21 procent, där var 22,6 procent väntat.

"Nedgången på 57 miljoner kronor i justerad ebitdac jämfört med samma period föregående år förklaras främst av 121 miljoner kronor högre kostnader för användaranskaffning, vilket delvis motverkades av 67 miljoner kronor lägre aktiveringar av investeringar i produktutveckling", uppger vd Jörgen Larsson.

Rörelseresultatet (ebit) blev 117 miljoner kronor, mot förväntade 185 miljoner.

Nettoomsättningen blev 1.739 miljoner kronor, mot väntade 1.762 miljoner, en minskning med 1 procent. På organisk basis återgick Stillfronts bookings till organisk tillväxt under kvartalet och ökade med 1 procent, uppger bolaget vidare.

"Den starkare marknaden som vi såg under senare delen av 2023 har fortsatt in i det nya året med bättre marknadsförutsättningar som tillåtit oss att öka våra investeringar i användaranskaffning under det säsongsmässigt starka första kvartalet, vilket vi kommer att dra nytta av under resten av året", skriver vd Jörgen Larsson i rapporten.

Under det första kvartalet uppgick Stillfronts fria kassaflöde för de senaste 12 månaderna till 828 miljoner kronor, ned med -2 procent jämfört med samma period förra året.

Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt


Stillfront Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -