NEXTCELL PHARMA
BESLUTAT OM FÖRETRÄDESEMISSION 40 MLN KR (OMS) (Direkt)

2024-04-25 06:02

(Omsändning: skickades första gången på onsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Nextcell Pharma har beslutat om en företrädesemission på 40,1 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Företrädesemissionen består av units och för varje innehavd aktie erhålls 10 teckningsrätter. Elva teckningsrätter berättigar teckning av en unit, som i sig består av en aktie och en vederlagsfri teckningsoption. Teckningskursen är satt till 1:06 kronor per unit. Aktien stängde på måndagen vid 2:40 kronor. Vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna skulle bolaget tillföras ytterligare likvida medel.

Syftet med företrädesemissionen är primärt att tillföra bolaget ytterligare kapital för att kunna möjliggöra en utlicensiering av bolagets läkemedelskandidat Protrans för behandling av typ 1-diabetes.

Företrädesemissionen omfattas till cirka 80 procent av tecknings- och garantiåtaganden samt avsiktsförklaringar, motsvarande 32,1 miljoner kronor.

Samtliga i ledningen och styrelsen med befintliga innehav har åtagit sig att teckna, likaså största ägaren Diamyd Medical. Teckningsåtagandena motsvarar 17 procent av företrädesemissionen. Därtill finns bottengarantier på motsvarande 63,1 procent av företrädesemissionen.

Teckningsperioden kommer att löpa mellan 31 maj och 14 juni. Företrädesemissionen är även villkorad av en extra bolagsstämma, som planeras hållas den 27 maj.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


NextCell Pharma - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -