JAPAN
MARKNADEN TAR HÖJD FÖR EVENTUELL YEN-INTERVENTION (Direkt)

2024-04-25 06:36

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Yenen fortsätter att försvagas mot dollarn och marknaden tar höjd för ett eventuellt ingripande i valutamarknaden av Bank of Japan.

Det rapporterar Bloomberg News.

Senast den japanska centralbanken intervenerade på valutamarknaden var i september 2022. Yenen är redan mycket svagare än då samtidigt som det är osannolikt att de amerikanska räntorna sjunker i närtid, något som talar för en eventuell intervention.

BOJ-chefen Kazuo Uedas hökaktiga uttalanden kring en yen-intervention har fortsatt avta, något som indikerar att centralbanken gör sig redo för att intervenera.

Samtidigt anser analytiker, enligt Bloomberg News, att Masato Kandas, japans vice finansminister med ansvar för valutafrågor, senaste uttalande tyder på att 157:60 mot dollarn är en nyckelnivå att hålla ögonen på.

Det har ännu inte funnits några tecken på yenköp från centralbanken trots att valutan fortsätter att försvagas och på onsdagskväll nådde en nivå på 155:40 mot dollarn för första gången på över tre decennier.

Situationen kan förändras mycket snabbt och det finns en rad potentiella faktorer som kan utlösa ett kraftigare fall i yenen och åtgärder från de japanska myndigheterna, enligt Bloomberg.

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -