XSPRAY
SER 4 KRITISKA OMRÅDEN FÖR ATT NÅ DASYNOC-FRAMGÅNG (Direkt)

2024-04-24 13:40

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Xspray Pharma ser fyra områden som blir kritiska i frågan om en eventuell kommersiell framgång för bolagets produkt Dasynoc i USA. Det består av tillgång, medvetande, anpassning och infrastruktur.

Det sade Xspray Pharmas kommersiella chef Edward Jordan under onsdagens investeraruppdatering.

En amerikansk lansering av Dasynoc väntas äga rum i september i år. Först väntar ett godkännandebeslut från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA. Det väntas komma senast den 31 juli 2024 enligt det så kallade pdufa-datumet från myndigheten.

Inledningsvis kommer Xspray och dess distributionspartner Eversana fokusera på nydiagnostiserade patienter med blodcancersjukdomen kronisk myeloisk leukemi (CML) samt patienter som även tar magsyrehämmande läkemedel såsom till exempel Losec. Även patienter med sjukdomen som behöver magsyrehämmande läkemedel men ännu inte har sådana läkemedel förskrivna kommer att prioriteras.

Under frågestunden avslöjade Edward Jordan att Xspray med enbart en liten andel av de nydiagnostiserade CML-patienterna väntas bolaget nå break-even.

"Det låter som att han kan tro att vi kan nå det (break-even Direkts anm)", sade Xsprays vd Per Andersson som en kommentar till den kommersiella chefens uttalande.

Magnus Bernet +46 8 5191 7953

Nyhetsbyrån Direkt


Xspray Pharma - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -