KERING
AKTIEN RASAR EFTER GUCCI-VINSTVARNINGEN (Direkt)

2024-04-24 10:05

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Lyxmodemärkesägaren Kerings aktie rasade på onsdagen efter att det franska bolaget vinstvarnat till följd av vikande försäljning av Gucci.

Kerings aktie föll runt 10 procent när Parisbörsen öppnade på onsdagen, efter tisdagskvällens varning om att en skarp inbromsning i första halvårets vinst väntas, främst som följd av bristande efterfrågan för Gucci.

Intäkter från Gucci minskade med 18 procent under första kvartalet, en ännu större nedgång än föregående kvartal då försäljningen av märket minskade med 4 procent. Rörelseresultatet för Kering som helhet väntas sjunka med 40-45 procent under första halvåret 2024.

Det är särskilt försäljningen i Asien som har varit svag och enligt finanschefen Armelle Poulou är den kinesiska marknaden för tillfället polariserad mellan kundernas aptit på de allra mest exklusiva produkterna eller de mer prisvärda varorna, och Gucci befinner sig i en besvärlig sits mitt emellan dessa segment.

För första kvartalet redovisades intäkter på 4,5 miljarder euro (5,1). Väntat var intäkter om 4,4 miljarder euro, enligt en snittprognos från S&P Global Market Intelligence.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Kering SA - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -