DWS Invest ESG European Small/Mid Cap ökade 3,09 procent i mars - uppgångarna breddades (Finwire)

2024-04-24 11:29

Fonden DWS Invest ESG European Small/Mid Cap LC steg 3,09 procent i mars. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 2,14 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Inledningsvis skriver förvaltarna att de europeiska aktiemarknaderna steg med 3,7 procent totalt under mars.

"Positiva faktorer var den fortsatt rådande ekonomiska optimismen i USA och något bättre makrodata från Kina och Europa. Centralbankspolitiken präglades av den första räntehöjningen från Bank of Japan. I Europa och USA sjönk statsobligationsräntorna fram till slutet av månaden, vilket gav stöd till aktiemarknaden", skriver förvaltarna.

Under månaden breddades uppgångarna från att främst ha gällt teknik till att också inkludera cykliska sektorer som industrivaror, basmetaller och energi.

För fondens del utvecklades innehav som Spie väl efter starka kvartalssiffror, medan GN Store Nord bland annat gynnades av ett positivt mottagande av nya produkter. Jeronimo Martins tyngdes samtidigt av ökad priskonkurrens i Polen.

Vid slutet av månaden var fondens tre största innehav Konecranes, Spie och Pandora med portföljvikter om 3,5, 3,1 respektive 2,9 procent. De största sektorerna var samtidigt industri, konsumentvaror och finans.

Den största geografiska exponeringen var mot Tyskland med 15,9 procent av portföljen, följt av Frankrike och Storbritannien med 12,6 respektive 9,5 procent.

DWS Invest ESG European Small/Mid Cap LC, % mars, 2024
Fond MM, förändring i procent 3,09
Fond i år, förändring i procent 2,14

Alex Kennegård
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -