TOBII DYNAVOX
VD TRYGG MED ÖKA MARGINAL MOT LÅNGSIKTIGT MÅL (Direkt)

2024-04-23 07:47

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tobii Dynavox, som utvecklar kommunikationshjälpmedel, fortsätter att investera för att bibehålla en hög tillväxttakt och successivt lyfta marginalen mot sitt långsiktiga mål.

Det skriver Tobii Dynavox vd Fredrik Ruben i rapporten för det första kvartalet.

"Vi fortsätter att investera för att ytterligare öka skalbarheten i vår verksamhet och vi känner oss trygga med att tillväxten och skaleffekter successivt kommer öka ebit-marginalen mot vårt långsiktiga mål, att uppnå och överstiga 15 procent på helårsbasis", skriver han.

Under första kvartalet ökade ebit-marginalen till 7,6 procent (6,3).

En fortsatt ökande efterfrågan samt en hög och stabil bruttomarginal utgör basen för fortsatt marginalexpansion över tid, skriver Tobii Dynavox.

"Investeringarna i nya system och resurser, som i många fall är av övergående karaktär på 1-2 års sikt, är inte oväsentliga, varför den underliggande lönsamheten är något starkare än vad nuvarande resultat visar", skriver Fredrik Ruben.

Samtidigt som bolaget investerar i marknads- och försäljningsorganisationen räknar det med att de totala rörelsekostnaderna kommer att växa i en lägre takt jämfört med intäkterna framöver, enligt vd:n.

Omsättningstillväxten blev 28 procent i första kvartalet och bolaget ser en "stabil" tillväxt över alla geografier och användargrupper, heter det i rapporten.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Tobii Dynavox - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -