JD Sports budar på amerikanska Hibbett för 1,1 miljarder dollar (Finwire)

2024-04-23 10:44

Den brittiska sportartikeljätten JD Sports Fashion har lagt ett bud på 1,1 miljarder dollar för det amerikanska bolaget Hibbett. Det framgår av ett pressmeddelande.

Aktieägarna i Hibbett erbjuds 87,50 dollar per aktie, vilket innebär en premie på cirka 20 procent jämfört med stängningskursen på måndagen. Transaktionen kommer att ske genom kontant betalning.

JD Sports menar att ett förvärv skulle ge dem en stark position inom sportklädesbranschen i sydöstra USA. Den sammanlagda koncernen väntas få en årlig omsättning på 4,7 miljarder dollar i Nordamerika. I och med förvärvet kommer Nordamerika att stå för 40 procent av den totala försäljningen, jämfört med 32 procent i nuläget.

"Strategiskt ökar affären vår närvaro i Nordamerika och vi uppnår vårt mål att stärka vår division Complementary Concepts. Hibbetts närvaro är mycket kompletterande och ger oss en starkare närvaro i samhällen i sydöstra USA, där vi för närvarande har en begränsad närvaro. Det kommer också att ge en starkare plattform för lanseringen av JD fascia i USA", skriver JD Sports.

Nils Lolk
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -