TELE2
EBITDA PÅ VÄG MOT ÖVRE DEL AV PROGNOSSPANN - ANALYTIKER (Direkt)

2024-04-19 10:33

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Efter att teleoperatören Tele2 rapporterat en högre resultattillväxt än väntat för det första kvartalet tror analytiker nu att bolaget går mot den övre delen av sitt prognosintervall för helåret 2024.

Det framgår av en rad analyser som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av efter Tele2:s rapport, som fick aktien att stiga 6,7 procent på torsdagen.

"Q1 var en lättnad, och det är uppåt härifrån", skriver Kepler Cheuvreux och hänvisar till att Tele2:s prisökningar inte har slagit igenom fullt ut vilket enligt analysfirman bäddar för fortsatt stark omsättningstillväxt.

Även DNB Markets lyfter fram en väntad större effekt från prishöjningar i Sverige under de kommande kvartalen, i kombination med att kostnadssänkningsprogrammet borde generera större besparingar.

Tele2:s underliggande ebitda-al-resultat ökade organiskt med 2 procent under det första kvartalet, ett kvartal som bolaget räknar med blir det svagaste på året, poängterar DNB som ser en positiv potential vad gäller bolagets guidning om en organiskt resultattillväxt på 1-3 procent för 2024.

SEB tror att Tele2 går mot den högre delen av sitt prognosintervall.

"Med full effekt från prishöjningar från det andra kvartalet, gradvis mer stöd från sitt kostnadsbesparingsprogram och Baltikum som sannolikt tar fart på prishöjningar senare under året, borde Tele2 vara rustat för en 3-procentig ebitda-tillväxt i år som accelererar till 4 procent under 2025", skriver SEB.

Några färska förändringar avseende Tele2-aktien, som vid 10.30-tiden på fredagen hade stigit 0,4 procent till 99:22 kronor på en negativ börs:

* Handelsbanken har sänkt sin långsiktiga rekommendation till market perform (outperform) och höjt riktkursen till 135 (125) kronor. Banken har däremot höjt sin kortsiktiga rekommendation till köp från behåll.

* Kepler Cheuvreux har dragit upp riktkursen till 115 kronor (110) med en upprepad köprekommendation.

* Carnegie har dragit upp till 116 kronor (100). Rekommendationen köp upprepas.

* SEB har höjt till 109 kr (108) och står fast vid köp.

* DNB Markets har uppgraderat till 110 kr (106) och upprepar köp.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Tele2 B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -