NEW YORK
OFÖRÄNDRAD ÖPPNING VÄNTAS, NETFLIX NED PÅ RAPPORT (Direkt)

2024-04-19 15:00

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börserna såg på torsdagseftermiddagen ut att inleda kring nollstrecket efter turbulensen lagt sig från att Israel attackerat Iran. Bland bolagen sjönk Netflix i förhandeln.

Efter en kraftig reaktion uppåt på fredagsmorgonen, direkt efter rapporter om att Israel attackerat Iran under natten mot fredagen, har priset på olja sjunkit tillbaka till en nästan oförändrad nivå för Brent från torsdagen. Även börsterminerna har återhämtat sig.

Klockan 14.45 noterades terminerna för Dow Jones industriindex, S&P 500 och Nasdaq 100 samtliga omkring oförändrade.

Israels vedergällningsattack kom som ett svar på Irans attack mot Israel förra helgen, men oron på finansmarknaderna dämpades sedan detaljer framkommit om att den israeliska attacken var begränsad.

I fredagens amerikanska förhandel sjönk Netflix 7 procent. Streamingbolaget redovisade, efter torsdagens stängning, starkare resultat än väntat för det första kvartalet 2024. För det andra kvartalet spår Netflix att intäkterna kommer att landa på 9,49 miljarder dollar, vilket var något lägre än analytikernas förväntningar. Vidare uppgav streamingbolaget att det från och med det första kvartalet nästa år kommer sluta rapportera kvartalsvisa uppdateringar om antalet betalande abonnenter, något som bland investerare länge setts som ett av de primära nyckeltalen för att utvärdera bolagets utveckling.

Konsumentvarugruppen Procter & Gamble rapporterade ett justerat resultat per aktie på 1:52 dollar för det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2023/2024, vilket var högre än analytikernas förväntningar. Vidare upprepade Procter & Gamble de flesta av bolagets prognoser, men höjde vinstprognoserna något. Aktien sjönk dock 1,5 procent.

American Express var nära oförändrad. Betalkortsbolaget

rapporterade en omsättningstillväxt på 11 procent till 15,8 miljarder dollar, vilket var nära analytikernas förväntningar. Vinsten per aktie översteg dock klart analytikernas uppskattningar och slutade på 3:33 dollar mot förväntade 2:96 dollar.

Mediejätten Paramount steg 8 procent. New York Times och Bloomberg har rapporterat att Sony Pictures Entertainment och Apollo Global Management har diskuterat möjligheten att förvärva Paramount i ett gemensamt bud. Detta kommer mitt i Paramounts samtal om att gå samman med produktionsbolaget Skydance Media.

Tesla har tvingats återkalla 3.878 av företagets bilmodell Cybertruck efter att ett fel konstaterats i gaspedalen som riskerar att lossna och därmed få bilen att accelerera. Tesla föll 2,3 procent.

Noteringar klockan 14.45
(jämfört med nivån vid USA-stängning föregående handelsdag)
Terminen för DJIA        -0,03%         
Terminen för S&P 500     -0,01%         
Terminen för Nasdaq 100  -0,12%         
2-åriga USA-räntan       -0,0025   till 4,9772%
10-åriga USA-räntan      -0,0304   till 4,5981%
Olja, US WTI             -0,69%    till 82:16 dollar/fat
Olja, Brent              -0,64%    till 86:55 dollar/fat
EUR/USD                  +0,0029   till 1:0673
Källa: Infront

Gustaf Andersson +46 8 5191 7906

Nyhetsbyrån Direkt


American Express - I dag

{point.key}

Netflix - I dag

{point.key}

Procter & Gamble - I dag

{point.key}

Sony ADR - I dag

{point.key}

Tesla - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -