Prostatype Genomics
Prostatype Genomics rapporterar starka interimresultat från långtidsstudie med Prostatype (Finwire)

2024-04-18 13:14

Medicinteknikbolaget Prostatype Genomics meddelar att interimresultat från 180 av totalt 500 patienter i den pågående långtidsuppföljningsstudien på Akademiska sjukhuset i Uppsala med gentestet Prostatype visar på en mycket god träffsäkerhet även efter hela 20 års uppföljningstid efter diagnos. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ingen av de analyserade patienterna som klassificerats som låg risk av Prostatype avled av sin prostatacancer under upp till 20 års uppföljningstid. Interimresultaten från Uppsala-studien kommer att, tillsammans med data från den pågående USA-studien med Prostatype och andra genomförda studier, ingå i bolagets kommande Medicare-ansökan i USA med målsättningen att få Prostatype godkänd för kostnadsersättning (reimbursement) under fjärde kvartalet 2024.

- Vi har redan tidigare meddelat om lovande interimresultat från denna unika studie där patienter med prostatacancer med 20 års uppföljningtid inkluderats. Nu när vi har nått mer än en tredjedel i studien, och fortsatt ser en hundraprocentig träffsäkerhet hos Prostatype när det gäller att patienter som klassificerats med låg risk inte avlider av sin prostatacancer under de kommande 20 åren efter diagnos, skulle jag vilja hävda att studiens interimresultat är uppseendeväckande, säger Prostatype Genomics vd Fredrik Rickman.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Prostatype Genomics - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -