MAG INTERACTIVE
OMSÄTTNING OCH JUSTERAT EBITDA STEG 2 KV (NY) (Direkt)

2024-04-17 08:23

(Tillägg: stycke 4-6)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Spelutvecklaren MAG Interactive, vars aktie handlas på Nasdaq First North, redovisar en nettoomsättning för det andra kvartalet (december-februari) i det brutna räkenskapsåret 2023/2024 på 71,9 miljoner kronor (96,1).

Det justerade ebitda-resultatet uppgick till 19,7 miljoner kronor (8,4). Rörelseresultatet (ebit) blev -16,3 miljoner kronor (-4,2).

Konsensus från Pinpoint Estimates*, med 21 bidragsgivare, låg på ett rörelseresultat på 3,8 miljoner kronor och en omsättning på 78,9 miljoner kronor.

Dagligt och månatligt antal spelare (DAU och MAU) var 1,2 miljoner respektive 3,1 miljoner under kvartalet, en minskning med 11 respektive 17 procent jämfört med motsvarande period föregående år.

Bolagets kostnader för användarförvärv (UA - user acquisition) för kvartalet uppgick till 8,2 miljoner kronor, att jämföra med 41,2 miljoner motsvarande period året innan.

"Detta är en bra bit under vår ambitionsnivå, som ligger närmare 30 miljoner kronor per kvartal. Majoriteten av investeringarna avsåg Wordzee, följt av Quizkampen och Tile Mansion. Nyckeln till att låsa upp de högre nivåerna av UA-investeringar som vi siktar på är kontinuerlig förbättring av våra spel samt optimering av våra annonser", skriver vd Daniel Hasselberg i rapporten.

* Pinpoint är en öppen plattform där alla typer av investerare kan bidra med sina egna estimat som sedan sammanställs till ett konsensus. Bidragsgivare kan välja att vara anonyma.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


MAG Interactive - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -