Evli Emerging Frontier B
Evli Emerging Frontier minskade 0,62 procent i mars - genomfört flertalet bolagsbesök (Finwire)

2024-04-17 08:14

Fonden Evli Emerging Frontier minskade 0,62 procent i mars. Sedan åresskiftet har fonden avkastat 14,65 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Inledningsvis skriver förvaltarna att man i mars besökte 29 företag från 19 länder.

Under månaden reste förvaltarna till Sri Lanka för att träffa lokala företag och utvärdera den ekonomiska återhämtningen på plats. Förvaltarna pratade med flera analytiker och den tidigare centralbankschefen i landet.

Förvaltarna lyfter även landets projekt kring att skapa en ny skattemässig frizon och ambitionen kring att bli Sydasiens Dubai eller Singapore.

Man tar även upp ett besök i Qatar där man menar att man njöt av landets förstklassiga infrastruktur samtidigt som man deltog på diverse sportevenemang.

Qatar fattade nyligen ett beslut om att öka LNG-produktionen med 85 procent till 2030. Detta menar förvaltarna kommer att stärka landets roll som ledande gasleverantör i och med den globala stävan att minska beroendet av olja. Det i sin tur kan komma att kraftigt förbättra landets ekonomiska tillväxt.

Under resan valde man att träffa och investera i ett företag som i princip har monopol på helikoptertjänster för gasprojekt, som menas kommer dra nytta av den ökande LNG-produktionen.

De största innehaven i fondens portfölj vid månadsskiftet var Al Babtain Power & Telecommunication, Surya Semesta Interusa Tbk och Orge Enerji Elektrik Taahhut med portföljvikter om 6,48, 5,41 respektive 4,40 procent.

Gällande fondens geografiska exponering var Saudiarabien den största marknaden med 17,50 procent av portföljvikten. Därefter följde Kuwait och Turkiet med vikter om 15,00 respektive 12,28 procent.

Största sektorer var industri, finans och fastigheter med exponeringar om 24,60, 22,34 respektive 12,54 procent.

Evli Emerging Frontier B, % mars, 2024
Fond MM, förändring i procent -0,62
Fond i år, förändring i procent 14,65

Adam Fransson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

Evli Emerging Frontier B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -