EMBRACER
SOLID SPELPIPELINE ÄVEN EFTER GEARBOX OCH SABER - VD (Direkt)

2024-03-28 10:44

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Embracer har en solid pipeline av spel för det räkenskapsår som inleds på måndag trots att försäljningarna av Gearbox och Saber Interactive inneburit att gamingbolaget gjort sig av med två av de största kommande spellanseringarna som hittills utannonserats.

Det hävdar vd Lars Wingefors under en telefonkonferens på torsdagen med anledning av försäljningen av Gearbox.

Försäljningen av tillgångar inom Saber Interactive, en affär som nu slutförts, innebär att Embracer avhändar sig storspelet Warhammer 40,000: Space Marine 2 som är tänkt att lanseras under 2024. Den nu aktuella försäljningen av Gearbox gör att Embracer släpper spelet Homeworld 3 som ska lanseras i maj.

"Även utan Space Marine och Homeworld har vi en solid pipeline för nästa år", sade vd Lars Wingefors utan att precisera sig ytterligare.

Embracer har tidigare lyft fram Homeworld 3 som en spännande lansering. Nu, när spelet försvinner med försäljningen av Gearbox, betecknar dock vd:n spelet som en "medelstor" lansering.

Under torsdagsmorgonen fick Lars Wingefors frågan om ytterligare försäljningar är att vänta efter affärerna med Gearbox och Saber Interactive. Som svar uppgav han att försäljningen av Gearbox var den sista strukturerade avyttringsprocessen inom omstruktureringsprogrammet, ett program som löper ut på söndag. Hur Embracer tänker avseende fler avyttringar när bolaget går in i sitt nya räkenskapsår på måndag ville han inte säga något om.

"Nu avslutar vi omstruktureringsprogrammet den sista mars och vi tittar framåt", kommenterade han kort.

Lite senare under telefonkonferensen sade han dock även:

"Vi blir approcherade varje vecka av bolag som vill köpa vissa tillgångar inom gruppen och jag har varit tydlig med att de inte är till salu".

Vad gäller frågan om det är aktuellt för Embracer att på nytt placera sig på köpsidan i en förvärvsaffär menade vd:n att den är för tidigt ställd.

"Det är alldeles för tidigt att börja prata om att starta förvärvsmaskinen igen /…/ Vår absolut högsta prioritet nu är hur vi tar vara på de tillgångar vi har inom gruppen, hur de ska jobba tillsammans och hur vi ska utnyttja de olika funktionerna inom gruppen", sade Lars Wingefors.

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt


Embracer Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -