BÖRSEN
MÅTTLIGA INDEXRÖRELSER VÄNTAS I INLEDNING (Direkt)

2024-03-25 08:31

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen såg på måndagsmorgonen ut att börja veckan med små indexrörelser.

I fredags kväll gick USA-börserna åt olika håll med en nedgång för Dow Jones industriindex och en liten uppgång för Nasdaqs kompositindex, medan S&P 500 stängde ned marginella 0,1 procent. Även Asienbörserna har under morgonen gått i olika riktningar med uppgång i Hongkong och lägre noteringar i Tokyo.

Strax före klockan 8.30 indikerade förhandeln hos IG en öppning 0,2 procent ned för Stockholmsbörsen. Terminerna för DAX och CAC 40 var samtidigt marginellt nedåt.

Braincool, som utvecklar produkter för medicinsk kylning av hjärnan, meddelade i fredags kväll att bolaget avskedat och polisanmält sin kommersiella chef och tidigare vd Martin Waleij. Bolaget uppgav också att det har ett kapitalbehov som uppskattas till 85-95 miljoner kronor, som Braincool avser att möta med en kapitalanskaffning.

Nyfosas styrelseledamot Jens Engwall har fortsatt att minska sitt innehav i bolaget. I slutet av förra veckan sålde har drygt 0,4 miljoner aktier och under de senaste två veckorna har han sålt totalt 1,2 miljoner aktier.

Intrums styrelseordförande Magnus Lindquist har däremot via bolaget Arlon Capital köpt ytterligare aktier, drygt 0,8 miljoner aktier, i det kristyngda skuldhanteringsbolaget som på måndagen också håller en lägesuppdatering via en webbsändning.

SBB har meddelat utfallet av sitt återköpserbjudande av vissa hybridinstrument och utestående värdepapper som aviserades 18 mars. Återköpen gjordes därmed till en rabatt om i genomsnitt 60 procent.

Sobi uppnådde sitt primära mål i en fas 3-studie med läkemedlet Doptelet vid behandling av barn och unga med den sällsynta sjukdomen immunologisk trombocytopeni.

Astra Zeneca har fått USA-godkännande för Ultomiris vid behandling av NMO-spektrumtillstånd, en sällsynt autoimmun nervsjukdom.

Kundlojalitetsbolaget Awardit har fått ett bud från Fayes Investeringar 1, ett bolag kontrollerat av ett konsortium, på 132 kronor per aktie kontant. Budet motsvarar en premie på cirka 45 procent jämfört med fredagens stängningsnotering.

5G-bolaget Beammwave har beslutat om en företrädesemission om initialt omkring 39,5 miljoner kronor.

Fönstertillverkaren Inwido har tagits upp till bevakning av Nordea med en köprekommendation och riktkursen 185 kronor. Aktien stängde i fredags vid 144:80 kronor.

Dagens Industri köprekommenderar teleoperatören Millicom, som enligt tidningen utgör en möjlighet att åka med på en "riskkapitalresa av klassiskt snitt".

Börsveckan rekommenderar i sitt senaste nummer köp av Guideline Geo och Embellence samt sälj för Engcon.

Affärsvärlden lämnar köpråd för Cibus, som enligt tidningen värderas lågt och bör gynnas av att räntorna kommer ned.

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


AstraZeneca - I dag

{point.key}

Awardit - I dag

{point.key}

BeammWave B - I dag

{point.key}

BrainCool - I dag

{point.key}

Embellence Group - I dag

{point.key}

engcon B - I dag

{point.key}

Guideline Geo - I dag

{point.key}

Inwido - I dag

{point.key}

Millicom Int. Cellular... - I dag

{point.key}

Swedish Orphan Biovitrum - I dag

{point.key}

Samhällsbyggnadsbo. i... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -