BÖRSEN
INTRUM OCH SBB LYFTER I INLEDNINGEN, OMXS30 +0,1% (Direkt)

2024-03-25 09:22

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen började måndagsmorgonen med små indexrörelser, även om flera enskilda aktier flyttade sig desto mer.

Kristyngda Intrum fortsatte de senaste dagarnas kursrusning efter nya insynsköp och SBB lyfte efter att ha redovisat utfallet av bolagets återköpserbjudande.

Omkring klockan 9.15 hade OMXS30 stigit 0,1 procent till 2.538 och aktier för 1,3 miljarder kronor var omsatta på Stockholmsbörsen.

I OMXS30 var SBB i täten med en uppgång på 14 procent. Fastighetsbolaget offentliggjorde på söndagen utfallet av sitt återköpserbjudande av vissa hybridinstrument och utestående värdepapper, där återköp gjordes till en rabatt på i snitt 60 procent.

Även Evolution steg i inledningen, med 3,9 procent.

Intrum, som i tisdags tidvis handlades i närheten av 11 kronor, fortsatte de senaste dagarnas kursrusning och ökade 12 procent till 27:69 kronor. Bolagets styrelseordförande Magnus Lindquist har via bolaget Arlon Capital köpt ytterligare aktier, drygt 0,8 miljoner aktier, i det kristyngda skuldhanteringsbolaget som på måndagen också håller en lägesuppdatering via en webbsändning.

Kundlojalitetsbolaget Awardit har fått ett bud från Fayes Investeringar 1, ett bolag kontrollerat av ett konsortium, på 132 kronor per aktie kontant. Budet motsvarar en premie på cirka 45 procent jämfört med fredagens stängningsnotering. Aktien lyfte 45 procent till 132:20 kronor.

Braincool, som utvecklar produkter för medicinsk kylning av hjärnan, meddelade i fredags kväll att bolaget avskedat och polisanmält sin kommersiella chef och tidigare vd Martin Waleij. Bolaget uppgav också att det har ett kapitalbehov som uppskattas till 85-95 miljoner kronor, som Braincool avser att möta med en kapitalanskaffning. Aktien föll 49 procent.

Millicom stärktes 3,7 procent. Dagens Industri köprekommenderar teleoperatören, som enligt tidningen utgör en möjlighet att åka med på en "riskkapitalresa av klassiskt snitt".

Fönstertillverkaren Inwido har tagits upp till bevakning av Nordea med en köprekommendation och riktkursen 185 kronor. Aktien steg 3,3 procent till 149:50 kronor.

Fredagens börsdebutant och kursvinnare Karnell fortsatte på måndagsmorgonen att klättra uppåt, nu med 6,8 procent.

Graf: OMXS30 måndagen den 25 mars

Källa: Infront

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


Awardit - I dag

{point.key}

BrainCool - I dag

{point.key}

Evolution - I dag

{point.key}

Intrum - I dag

{point.key}

Inwido - I dag

{point.key}

Karnell Group B - I dag

{point.key}

Millicom Int. Cellular... - I dag

{point.key}

Nordea Bank Abp - I dag

{point.key}

Samhällsbyggnadsbo. i... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -