SWEDISH STIRLING
RÖRELSERESULTAT -40 MLN KR 2 KV (Direkt)

2022-08-18 12:05

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Swedish Stirling, ett miljöteknikbolag listat på First North, hade ett rörelseresultat om -40,0 miljoner kronor (-8,0) under det andra kvartalet 2022. Nettoomsättningen uppgick till 33 tusen kronor (-).

Periodens kassaflöde uppgick till -81,2 miljoner kronor (147) och de likvida medlen på balansdagen var 150 miljoner kronor (288).

"Vi har säkrat en stor del av lånefinansiering för vårt 10 MW-projekt i Sydafrika. Vi har investerat i vår nya produktionslina i Sibbhultsfabriken och inlett serieproduktion av PWR BLOK. Vi har som mål att leverera våra första PWR BLOK till Lion Smelter i år. Vi har ytterligare förstärkt våra relationer med Glencore, och fått teckningsåtaganden från både dem och familjen af Jochnick för den klimatkompenserande preferensaktie som vi planerar att emittera senare i år. I stort är jag nöjd med vad vi presterat under kort tid. Det jag däremot inte är nöjd med och även besviken på är att vi ännu inte har lyckats enas med Samancor om tillräckligt bra villkor för att vi skall vilja signera ett längre kontrakt med dem", skriver vd Dennis Andersson i rapporten..

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Swedish Stirling - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -