EQL Pharma
EQL Pharma utser Martin Kristofferson till ny COO - Schörling har tillträtt vd-posten (Finwire)

2022-08-18 10:39

Generikabolaget EQL Pharma utser Martin Kristofferson till ny operativ chef. Axel Schörling har även tillträtt som vd, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Martin Kristofferson har tidigare haft rollen som Strategic Sourcing Director och har en lång erfarenhet av strategiska inköp, logistik och affärer i farmavärlden.

Axel Schörling har nu även tillträtt som vd i samband med Christer Fåhraeus avgång efter årsstämman. Fåhraeus kommer fortsätta vara aktiv i EQL som ägare och ordförande.

"Det är naturligtvis en stor ära för mig att få förtroendet att leda EQL, ett bolag som jag tror starkt på med fantastisk personal och mycket stor potential. I samband med att jag tar över rollen som vd har Martin Kristoffersson utsetts till coo, i en liknande roll jag har haft tidigare. Martin har en lång erfarenhet av strategiska inköp, logistik och affärer i farmavärlden, bland annat från tre år i Indien. Martin har jobbat i EQL i två år i en strategisk inköpsroll tills idag", säger Axel Schörling, ny vd på EQL.

Max Kaing
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

EQL Pharma - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -