På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Wall Street-banker återupptar handel med ryska obligationer efter klartecken från myndigheter (Finwire)

2022-08-15 10:59

Flera av de stora Wall Street-bankerna har de senaste dagarna börjat erbjuda handel i ryska obligationer, enligt dokument som Reuters har tagit del av. Det kan ge investerare en chans att avyttra ryska tillgångar som stämplats som "pestsmittade" efter Rysslands invasion av Ukraina i slutet av februari.

Amerikanska myndigheter gav i juli klartecken för amerikaner att börja avveckla sina position i ryska värdepapper. Bland de banker som nu börjat handla med ryska obligationer finns JP Morgan Chase, Bank of America, Citigroup, Deutsche Bank, Barclays och Jefferies. Bankerna agerar dock försiktigt för att inte bryta mot de sanktioner som USA och EU med flera länder infört mot Ryssland som straff för invasionen av Ukraina.

Många investerare har blivit strandsatta med ryska tillgångar som rasat i värde, köparna har försvunnit och sanktioner har gjort det svårt att handla med dessa värdepapper.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire


redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -