PRECISE
STÄRKER KAPITALET GENOM EMISSIONER, FÅR NY STORÄGARE (Direkt)

2022-08-10 18:13

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Precise Biometrics avser att ta in drygt 83 miljoner kronor, delvis genom en emission riktad till Egis Technology som därmed blir större ägare i bolaget.

Egis Technology har varit kommersiell partner till Precis Biometrics sedan 2019 och kan nu få ett ägande på upp till 12,0 procent.

Den riktade emissionen avser knappt 4 miljoner aktier, eller 10 procent av Precise Biometrics aktier, en emission som göras baserat på tidigare bemyndigande från stämman.

Därutöver avser bolaget, givet att extrastämma ger godkännande, att göra en företrädesemission på 6,6 miljoner aktier och utökningsoption på 2,3 miljoner aktier.

Teckningskursen är i samtliga fall 6:44 kronor, 6 procent under stängningskursen 9 augusti. På onsdagen stängde aktien på 6:96 kronor.

Egis Technology garanterar en fjärdedel av företrädesemissionen och avser även teckna utökningsoptionen upp till ägarandelen på 12 procent.

Styrelse och ledning har även uttryckt avsikt att teckna sin pro-rata andel i företrädesemissionen, vilket innebär att emissionsbeloppet totalt är säkrat till 27,5 procent.

Extrastämman är tänkt att hållas den 5 september.

Kapitalet som tas in ska stärka rörelsekapitalet i bolaget och ge förutsättningar för fortsatta investeringar inom Algo och säkra bolagets tillväxtstrategi, vilket inkluderar att stärka produkterbjudandet geografiskt och genomföra förvärv av Digital Identity.

Den nya finansieringen ska även bredda det institutionella ägandet i bolaget och fördjupa samarbetet med Egis Technology.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Precise Biometrics - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -