På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Rekordtakt i avyttringar från riskkapitalfonder - FT (Finwire)

2022-08-08 15:37

Investerare säljer för närvarande andelar i private equity-fonder i den snabbaste takten någonsin, rapporterar Financial Times. Anledningen förklaras vara den breda riskaversionen som råder på marknaden.

Enligt investmentbanken Jefferies har pensionsfonder och statsägda fonder sålt andelar i riskkapitalfonder till ett värde av 33 miljarder dollar under första halvåret. Det kan jämföras med de cirka 19 miljarder dollar som registrerades under motsvarande period i fjol.

Försäljningarna följer efter ett decennium av kraftiga kapitaltillskott till branschen som omfattar allt från uppköpsföretag till riskkapital- och fastighetsfonder. Bland annat flera pensionsfonder menar att reaktionen bland annat utlösts av den senaste tidens kraftiga nedgångar på aktiemarknaderna.

Enligt affärstidningen är investerare oroliga över att de kommer behöva stå inför en likviditetsbrist längre fram i tiden, varpå man säljer av andelar nu för att skydda sig.

Jesper Ahlberg
jesper.ahlberg@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -