Penser Dynamic Allocation minskade 4,51 procent i juni - förvaltaren ser datadriven optimism (Finwire)

2022-07-06 13:20

Fonden Penser Dynamic Allocation minskade 4,51 procent i juni. Sedan årsskiftet har fonden minskat 20,44 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Jonas Thulin.

Inledningsvis skriver förvaltaren att det varit en händelserik månad där centralbanker agerat med att höja sina styrräntor men Thulin ser datadriven optimism.

"FED höjde med 75 baspunkter vilket var i linje med vad vi och marknaden förväntade. Marknadens svar i handlad inflation fortsätter på nedsidan, i både realräntepapper och derivat och är nu på nivåer vi sett under 2021. Visserligen över FED:s mål men vi ser det som konstruktivt att marknadsaktörer inte handlar upp dessa instrument i väntan på högre inflation. Vi ser även fortsatt relativt låg risk för recession i USA, denna risk övervakar vi dagligen. Vi ser fortfarande att USA:s tillväxt driver världens börser", skriver förvaltaren.

Vidare menar Thulin att det under tider som dessa med hög marknadsstress är extra viktigt att hålla sig till sin strategi.

Fondens bästa innehav under månaden var en alternativ investering från Goldman Sachs samt fondens position i Astra Zeneca. I den negativa vågskålen fanns Mips och Sagax.

De största innehaven i fondens portfölj var X MSCI EM LATAM ESG SWAP 1C, XACT Norden och iShares Global Clean Energy ETF USD Dist med portföljvikter om 5,45, 5,41 respektive 5,26 procent.

Fondens likvida medel uppgick vid månadsskiftet till 22,2 procent.

Penser Dynamic Allocation, % juni, 2022
Fond MM, förändring i procent -4,51
Fond i år, förändring i procent -20,44

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

Penser Dynamic Allocation - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -