På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

FED
SKULLE FÖREDRA RÄNTEHÖJNING MED 75P ÄVEN I JULI - BOWMAN (Direkt)

2022-06-23 17:09

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fedguvernören Michel Bowman skulle föredra om Fed följde upp räntehöjningen med 75 punkter förra veckan med en lika stor höjning i juli.

Det sade hon i ett anförande på torsdagen, enligt Wall Street Journal (WSJ).

"Baserat på aktuella inflationsutfall räknar jag med att ytterligare en räntehöjning med 75 punkter kommer att vara lämpligt vid vårt nästa möte, samt höjningar med minst 50 punkter vid de därpå följande mötena så länge som inkommande data stöder det", sade Bowman.

Hon tillade att hon stöder höjningar av den korta räntan så att den justerat för inflation, i reala termer, inte längre är negativa, och hon vill mäta besluten om räntenivån mot kortsiktiga inflationsförväntningar, som enligt olika mätningar nu ligger mellan 3 och 6 procent.

"Eftersom inflationen är oacceptabelt hög är det inte vettigt att ha nominella fed fundsräntan under de kortsiktiga inflationsförväntningarna… Jag står därför för en policy som för upp den reala fed fundsräntan tillbaka till positivt territorium" sade Mixchell Bowman.

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -