På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

ZIGNSEC
FÖRETRÄDESEMISSION 59 MLN KR, TECKNINGSKURS 3:50 KR (Direkt)

2022-05-25 07:04

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teknikbolaget Zignsec har beslutat att genomföra en nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare som vid full teckning tillför bolaget 59,2 miljoner kronor före emissionskostnader.

Det framgår av ett pressmeddelande.

För varje befintlig aktie som innehas på avstämningsdagen erhålls i Företrädesemissionen en teckningsrätt. Innehav av två teckningsrätter berättigar till teckning av en ny aktie. Teckningskursen är 3:50 kronor per aktie.

Företrädesemissionen omfattas till cirka 74 procent av teckningsförbindelser. Därtill kan styrelsen komma att besluta om en övertilldelningsoption i form av en riktad nyemission om högst 20 miljoner kronor under förutsättning att Företrädesemissionen fulltecknas.

Företrädesemissionen genomförs med avsikten att finansiera uppskjutet vederlag till Web Shield, produktutveckling och expandera bolagets säljorganisation.

Företrädesemissionen innebär en utspädning om cirka 33 procent.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


ZignSec - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -