På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Ngenic
Redeye sänker sitt motiverade värde för Ngenic till 21 kronor per aktie (30) (Finwire)

2022-05-25 09:40

Analysföretaget Redeye ser en något högre riskprofil i det korta perspektivet, vilket får dem att sänka sitt motiverade värde för energiteknikbolaget Ngenic. Det framgår av en uppdragsanalys.

Ngenic levererade en kvartalsrapport i vilken nettoomsättningen kom in på 5,9 miljoner, en ökning med 61 procent. Redeyes förväntningar låg på 6,9 miljoner kronor. Rörelseresultatet före räntor och skatt kom in på -5,7 miljoner kronor, vilket även det var under Redeyes estimat på -5,1 miljoner.

"Ngenic har fortsatt att investera i tillväxt sedan börsintroduktionen och vi tror att man har beslutat att fortsätta på samma väg. Vi anser att risken i caset har ökat på kort sikt genom en kombination av ett surt marknadssentiment och Ngenics behov av att anskaffa kapital. Vår syn på längre sikt är intakt", skriver Redeye i sin analys.

Redeye sänker sitt motiverade värde till 21 kronor per aktie (30). Aktien handlas för tillfället till 18 kronor.

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Ngenic - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -