På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Amazon.com
New Yorks justitieminister utreder Twitch, 4chan, 8chan och Discord efter skjutning i Buffalo (Finwire)

2022-05-19 09:35

New Yorks justitieminister Letitia James inleder en undersökning mot streamingtjänsten Twitch, samt plattformen Discord och hemsidorna 4chan och 8chan. Anledningen uppges vara att plattformarna spelat en avgörande roll bakom den senaste skjutningen i staden Buffalo i delstaten New York. Det skriver bland annat The Verge.

"Mitt kontor inleder undersökningar av de företag inom sociala medier som skytten i Buffalo använde för att planera, marknadsföra och sprida sin terrorattack", skrev Letitia James i en tweet på onsdagen.

Det var i söndags som en person sköt tio personer och skadade ytterligare tre i en attack mot ett samhälle i staden Buffalo. Attacken streamades på Twitch för att sedan spridas till andra plattformar som Facebook.

Enligt uppgifter planerade mannen sin attack på en server på Discord. En talesperson för Discord har sagt att företaget kommer samarbeta med utredningen.

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Amazon.com Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -