På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEW YORK
TESLA OCH INTEL FALLER EFTER RAPPORTER, S&P 500 +1,5% (Direkt)

2022-01-27 16:09

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börserna öppnade upp på torsdagen efter onsdagens Fed-besked, som sänkte börserna. Rapporter fortsätter att kablas ut och på torsdagen var bland annat Teslas och Intels rapporter i rampljuset

Vid klockan 16.05 var Dow Jones industriindex upp 1,6 procent till nivån 34.695, samtidigt som Nasdaqs tekniktunga kompositindex avancerade 1,4 procent till 13.730. S&P 500 steg 1,5 procent till 4.417.

Investerare fortsatte att smälta onsdagens Fed-besked, där centralbanken inte höjde räntan men menar att det snart är dags för en höjning. En minskning av balansräkningen ska också inledas efter räntehöjningen. Efter beskedet vände börserna ned på onsdagen.

Elbilstillverkaren Tesla redovisade ett justerat resultat per aktie, som var starkare än analytikernas förväntningar. Även försäljningen kom in högre än väntat, men aktien retirerade 4,6 procent. Tesla kommer inte att lansera några nya modeller i år.

Steg gjorde i stället Netflix, då aktien stärktes 7 procent. Investeraren Bill Ackmans hedgefond Pershing Square har köpt drygt 3 miljoner aktier i bolaget efter dess kvartalsrapport i förra veckan, som fick aktien att rasa.

"Jag har länge beundrat Reed Hastings (Netflix vd, reds anm) och det bolag han och de anställda har skapat", skrev Bill Ackman i en tweet.

Tillbaka på den färska rapportfronten öppnade även Intel böckerna för det gångna kvartalet. Likt Tesla kom både det justerade resultatet samt försäljningen in högre än väntat, men halvledartillverkaren spådde ett resultat för det första kvartalet som var något under förväntningarna. Det justerade resultatet var också 26 procent lägre än motsvarande siffra i fjol. Aktien föll 7,4 procent.

Även stålbolaget Nucor, vars aktie lyfte 4 procent, redovisade ett resultat, som var högre än förväntningarna, medan intäkterna kom i linje med förhandstipsen. Nucor skrev i rapporten att bolaget är övertygat om att 2022 kommer att bli ännu ett år med stark lönsamhet och att efterfrågan på slutanvändarmarknaden förblir stark för stål och stålprodukter.

Efter USA-börsens stängning rapporterar teknikjätten Apple, stålbolaget US Steel och telekombolaget Juniper. Aktierna ökade mellan 1,5–3,2 procent.

Den amerikanska tioårsräntan stärktes med 7 punkter till 1,80 procent.

Bild: S&P 500 torsdagen den 27 januari

Bildkälla: Infront

Casper Sirén +46 8 5191 7926

Nyhetsbyrån Direkt


Apple Inc - I dag

{point.key}

Intel Corp - I dag

{point.key}

Netflix Inc - I dag

{point.key}

Nucor Corp - I dag

{point.key}

Tesla Inc - I dag

{point.key}

United States Steel Corp - I dag

{point.key}

Juniper Networks Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -