På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

SWEDISH MATCH
ÅTER KÖPVÄRD EFTER MINSKAD SKATTERISK USA - SHB (Direkt)

2022-01-24 10:54

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Risken för att en skattehöjning ska slå mot Swedish Match nikotinprodukt Zyn i USA i det korta perspektivet är nu mycket låg, skriver Handelsbanken Capital Markets i en analys där rekommendationen åter är tillbaka på köp.

Handelsbanken sänkte i november i fjol Swedish Match till behåll för att spegla den politiska risk som då förelåg i och med Demokraternas förslag till skattehöjningar inom tobaksområdet. Sedan dess har skatteförslaget exkluderats från Demokraternas budgetpaket.

"Därför höjer vi tillbaka vår riktkurs till 87 kronor (72)", skriver Handelsbanken.

Banken pekar på tobakssektorns defensiva karaktär och noterar att alla större aktörer handlas på plus mätt från årsskiftet. Bland de aktier som utvecklats starkast finns British American Tobacco med en uppgång på 14 procent.

"Vi räknar med att denna övergång till defensivt, tillsammans med Zyns fortsatta tvåsiffriga tillväxt och den låga värderingen, ska ge bränsle till att Swedish Match överpresterar under 2022", skriver banken.

Vid 10.30-tiden på måndagen handlades Swedish Match kring oförändrat till 73 kronor samtidigt som OMXS30 noterades 2 procent ner.

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt


Swedish Match - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -