Volkswagen ingår tre partnerskap som del i satsning på batterier (Finwire)

2021-12-08 09:19

Tyska fordonsjätten Volkswagen har ingått tre stycken partnerskap som en del i en satsning på batterier och målsättningen är att bygga sex stycken gigafabriker i Europa till 2030.

Volkswagen har ingått partnerskap med materialteknikkoncernen Umicore, batterispecialisten 24M Technologies och cleantech-bolaget Vulcan Energy Resources. Partnerskapen är självständiga men har ett gemensamt mål och det är att industrialisera batteriteknologi och nå volymproduktion, uppger Volkswagen.

Volkswagen planerar ett joint venture med Umicore rörande produktion av nyckelmaterial för battericeller. Man har ingått ett långsiktigt avtal med Vulcan Energy Resources rörande leveranser av litium som tagits fram utan utsläpp och i fallet med 24M genomför man en investering som fordonsjätten menar säkrar tillgången till en innovativ torrbeläggningsprocess i battericellsproduktionen.

Målsättningen är att gradvis öka produktionen av GWh och först ut är anläggningen i Salzgitter, Tyskland, som 2025 skall producera 20 GWh. Vid slutet av decenniet skall den produktionen ha ökat till 160 GWh.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Volkswagen Pref AG - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -