NENT Group
Viaplay ingår distributionsavtal med KPN och Ziggo inför lanseringen i Nederländerna 1 mars (Finwire)

2021-12-08 09:27

Nent Group kommer att lansera streamingtjänsten Viaplay i Nederländerna den 1 mars. Förutom att Viaplay blir tillgänglig genom abonnemang kommer den också att ingå i lokala KPN:s underhållningspaket samt som ett tilläggsabonnemang genom VodafoneZiggo. Det framgår av separata pressmeddelanden.

Avtalet med KPN innebär att Viaplay kommer att placeras i KPN:s tv-, bredbands- och mobilpaket och därigenom bli tillgänglig för 3,6 miljoner hushåll.

”KPN är en av de ledande operatörerna i Nederländerna och vi ser fram emot att arbeta tillsammans. Det faktum att Viaplay kommer att nå miljontals av KPN-hushåll genom landet från mars, och kan adderas till ett brett utbud av populära abonnemang, kommer att hjälpa oss att få en flygande start”, kommenterar Nents kommersiella chef Kim Poder.

På samma sätt kommer distributionsavtalet med Ziggo göra Viaplay åtkomlig för nästan 4 miljoner hushåll i Nederländerna. Ziggo kommer erbjuda sina kunder att ha Viaplay som en del av sitt tv- eller bredbandspaket.

Om man vill teckna Viaplay utan dess ovannämnda partners kostar tjänsten månatligen 13,99 euro, motsvarande drygt 140 kronor.

Inräknat för Nederländerna kommer Viaplay att finnas på totalt elva marknader. Målet är att ha tjänsten tillgänglig i minst 16 länder vid slutet av 2023.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se



redaktion@finwire.org
© Copyright

Viaplay Group B - I dag

{point.key}

Viaplay Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -